Sanal gerçeklik birimleri gün geçtikçe daha çok hayatımıza giriyor. Özellikle oyun alanında kullanılan ürünler, cep telefonu ile uyumlu olanlar ve pc ile uyumlu olanlar diye ikiye ayrılıyor. Biz de bu kategorilerde öne çıkan modelleri listeledik. Fiyatlarını aralık olarak yazdık ki, satılan siteye göre değişkenlik gösterebiliyor.
Cep Telefonu ile Uyumlu Modeller
Google Cardboard
Sanal gerçeklik teknolojisini merak edenler için alınabilecek en ucuz ürün. Hatta DIY’e meraklı olanlar, ürünü bulundukları yerde kendi de yapabiliyor. Her telefona uyumlu olması büyük bir avantaj.
Google Cardboard için geliştirilmiş sanal gerçeklik uygulamalarına da buradan ulaşabilirsiniz.
DSCVR
I AM CARDBOARD adlı site farklı modellerde sanal gerçeklik gözlükleri satıyor. DSCVR da en popüler olanlarından biri. Google Cardboard’a göre daha şık tasarımlı ve biraz daha yüzünüzü sarıyor. Yalnız şu an ürün ülkemizde satılmıyor. Cardboard gibi her telefon ile uyumlu.
3D VR Box
Almak istediğim ürün tasarım olarak Samsung Gear VR’a benzesin ama onun kadar da pahalı olmasın diyorsanız, sizi buraya alalım. Tüm cep telefonu modelleriyle uyumlu olan 3D VR Box uygun fiyatıyla öne çıkıyor.
Xiaomi Mi VR 2
Çin’in Apple’ı diye lanse edilen Xiaomi’nin üretmiş olduğu Mi VR 2 adlı sanal gerçeklik gözlüğü tasarımıyla dikkatleri çekiyor. Tüm telefonlarla uyumlu olması da bir başka artısı.
Samsung Gear VR
Şu anda en popüler sanal gerçeklik ürünlerinden biri Samsung Gear VR . Görüntü kalitesi ve tasarımıyla öne çıkan ürünün eksiği sadece Samsung’un S6 ve S7 sınıfındaki ürünleriyle çalışması. Görüntü kalitesinin yüksek olmasını sadece bu telefonlarla çalışıyor olmasına da bağlayabiliriz.
Samsung Gear VR ile oynanabilecek oyunlara da buradan ulaşabilirsiniz.
Fiyat Aralığı: 200TL – 500TL ( Model çıkış yılına göre )
LG 360 VR
Benim Samsung marka cep telefonum yok, ben LG G5 kullanıcısıyım ama Samsung Gear VR gibi bir ürün istiyorum diyorsanız, LG 360 VR tam size göre.
Zeiss VR
Hem Android hem de iOS ile uyumlu olan bir sanal gerçeklik birimi daha.
Pc İle Uyumlu Modeller
Oculus Rift
2 milyar dolara Facebook tarafından satın alınan Oculus Rift’i almadan önce bilgisayarınızın özelliklerini kontrol etmenizde fayda var. Gerekli olan özelliklere Oculus’un sitesi üzerinde yapmış olduğu listeden ulaşabilirsiniz. Yüksek bir ekran kartı istediği doğru.
Oculus Rift uygulamalarına buradan ulaşabilirsiniz.
Fiyat Aralığı: 3500TL – 4000TL
HTC Vive VR
HTC’nin Valve ile geliştirdiği sanal gerçeklik birimi, beni Oculus Rift’ten daha fazla etkilemişti. Görüntü kalitesi çok yüksekti ve ürünle zamanın nasıl geçtiğini anlamıyordunuz. Yalnız Vive da Oculus Rift gibi yüksek özellikler istiyor. Detaylara Vive’ın sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Ürünün fiyatının Oculus’a göre bir tık daha pahalı olduğunu belirtelim. En büyük avantajlarından biri de STEAM platformu ile uyumlu olması. Enfes oyunlar sizi bekler.
HTC Vive uygulamalarına buradan ulaşabilirsiniz.
Fiyat Aralığı: 4500TL – 5000TL
Playstation VR
Sony’nin sanal gerçeklik pazarındaki kozu Playstation VR, tüm Playstation’larla uyumlu olmasıyla büyük bir avantaj elde ediyor. Yalnız kalite olarak Oculus’a erişemediği gelen duyumlar arasında. Biz denemedik, o yüzden birinci ağızdan bir yorum paylaşamıyoruz.
Fiyat Aralığı: 1500TL – 2000TL
Razer OSVR
Daha çok geliştiricilere yönelik bir ürün olan Razer OSVR, uygun fiyatıyla dikkat çekiyor.
Bu listeyi yeni sanal gerçeklik gözlükleri çıkar çıkmaz güncellemeye çalışacağız.